- Ryby - aby stracić przykry posmak ryby ( a raczej mułu ) należy rybę wcześniej skropić sokiem cytrynowym i odstawić na 1h
- Chleb - gdy zostaje nam dużo chleba, wkładamy go do zamrażalnika. Po wyjęciu i odmrożeniu jest jak przed zamrożeniem - świeży.
- Jajka - gdy chcemy sprawdzić czy jajko jest świeże. Wrzucamy je do osolonej wody, jeśli opadnie na dno znaczy świeże, jeśli utonie to nieświeże.
- Parówki - po ugotowaniu przelejmy zimna wodą ,osłonki zejdą bez trudu.
- Buraki - po ugotowaniu należy zalać zimno wodą - łatwo się obiera.
- Zupa - aby śmietana się nie zważyła,mieszamy ją w kubku z kilkoma łyżkami gorącego wywaru i dopiero wlewamy do zupy.
wtorek, 12 października 2010
Porady kulinarne cd.
Na szybko dzisiaj jeszcze kilka prostych informacji z dziedziny kulinarnej
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz